• TRABALLAMOS BEN . TRABALLAMOS CON XEITO . RECICLAMOS. COMPARTIMOS TRABALLOS DE METEOROLOXÍA . FINALMENTE O NOSO PROXECTO ETWINNING OBTIVO O *** SELO EUROPEO DE CALIDADE E O SELO NACIONAL DE CALIDADE***
  • Desde esta bitácora pretendemos compartir algunhas das actividades que realizamos ou trataremos de realizar . Ademais intenta ser unha ferramenta de axuda para todos aqueles alumnos/as, pais/nais e profesores/as que desexen acceder a temas de información ( libros ,revistas , enlaces , recursos dixitais ,software educativo ...) sobre o traballo e os proxectos que desenvolvemos

    martes, 26 de mayo de 2015

    De Ciencias Naturais



    Seres vivos  microscópicos:  fungos e mofos
                Iván  Álvarez Braña
    tróuxonos de casa unha mostra dun cultivo de mofo nunha xelatina  e   recabou información   sobre este tipo de fungo .




           O mofo
      O mofo é un fungo que se encontra tanto no aire libre como en lugares húmidos é con baixa luminosidade. Existen moitas especies de mofos que son especies microscópicas do reino fungi, que crecen en filamentos pluricelulares ou unicelulares. O mofo crece mellor en condicións cálidas e húmidas .Reprodúcese e propaga mediante esporas.  As esporas do mofo poden sobrevivir en variadas condicións ambientais, mesmo en extrema sequidade, si ben esta non  favorece a seu crecemento natural.
        As xelatinas, como é o caso da foto, son un soporte clásico para a formación de mofos e cómpre ter coidado con elas e desbotalas cando lle aparecen.
         O mofo forma parte natural doutros alimentos como o queixo Roquefort.



    3 comentarios:

    1. Increíble que un queso tan bueno esté como está gracias al moho

      ResponderEliminar
    2. Puag. Que asqueroso es el moho, pero es increíble que se pueda hacer un cultivo de moho en gelatina.

      ResponderEliminar
    3. Lola Barral Delegido3 de junio de 2015, 14:15

      Me gustó mucho pero da UN POCO de asco.

      ResponderEliminar