• TRABALLAMOS BEN . TRABALLAMOS CON XEITO . RECICLAMOS. COMPARTIMOS TRABALLOS DE METEOROLOXÍA . FINALMENTE O NOSO PROXECTO ETWINNING OBTIVO O *** SELO EUROPEO DE CALIDADE E O SELO NACIONAL DE CALIDADE***
  • Desde esta bitácora pretendemos compartir algunhas das actividades que realizamos ou trataremos de realizar . Ademais intenta ser unha ferramenta de axuda para todos aqueles alumnos/as, pais/nais e profesores/as que desexen acceder a temas de información ( libros ,revistas , enlaces , recursos dixitais ,software educativo ...) sobre o traballo e os proxectos que desenvolvemos

    martes, 27 de octubre de 2015

    De Ciencias Naturais : bacterias boas para os seres humanos. O iogur.

    Como se elabora o iogur ? 
    Por José  Francesch Valiño   e
    Rebeca  Moreno Vázquez

          O iogur é o primeiro alimento probiótico da historia, é un produto lácteo obtido mediante a fermentación bacteriana do leite.
    Pódese empregar calquera tipo de leite, aínda que a produción de iogures actual emprega o leite de vaca. A fermentación da lactosa (o azucre do leite) en ácido láctico é o que dálle ao iogur textura e sabor distinto. Esta fermentación é realizada por bacterias que oxidan a lactosa nun ambiente anaerobio dando lugar ao ácido láctico.
       Existen probas que confirman que o iogur xa se consumía hai 4.500 anos
      



     
    Un iogur feito na casa.
    Por Sandra  Martínez Maldonado
    Eu na miña casa fago o iogur co meu sobriño e a miña nai . 
    Como o fago ?
    1.Colles os fermento lácticos ( que levan as bacterias ) e os lavas moi ben con auga fría porque si  os lavas con auga quente é prexudicial para as bacterias, tamén debes ter coidado de non apretalos demasiado cando os lavas .
    2.Tes que coller unha cunca de cristal e poñer alí os fermentos lácticos xa lavados .
    3.Antes de botar o leite na cunca tes que comprobar que sexa leite fresco para que podan fermentar correctamente .
    4.Colles o cartón de leite e enches un pouco a cunca cos fermentos.
    Tes que deixalos na cunca 1 semana ou 2 para que se faga o iogur .
    Cando o iogur xa vai feito o pos nunha xerra . Podes facer un batido de froita ou de chocolate con el . Está moi rico.
       Un dato máis : As bacterias necesarias para que o leite se converta en iogur son
    STEPTOCOCOS THERMOPHILUS e a LACTOBACILUS BULGARIES

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario