Seres
vivos microscópicos: fungos e mofos
Iván Álvarez Braña
tróuxonos
de casa unha mostra dun cultivo de mofo nunha
xelatina e recabou información sobre este tipo de fungo .
O mofo é un fungo que se encontra tanto no aire libre
como en lugares húmidos é con baixa luminosidade. Existen moitas especies de
mofos que son especies microscópicas do reino fungi, que crecen en filamentos
pluricelulares ou unicelulares. O mofo crece mellor en condicións cálidas e
húmidas .Reprodúcese e propaga mediante esporas. As esporas do mofo poden sobrevivir en
variadas condicións ambientais, mesmo en extrema sequidade, si ben esta non favorece a seu crecemento natural.
As
xelatinas, como é o caso da foto, son un soporte clásico para a formación de
mofos e cómpre ter coidado con elas e desbotalas cando lle aparecen.
O
mofo forma parte natural doutros alimentos como o queixo Roquefort.
3 comentarios:
Increíble que un queso tan bueno esté como está gracias al moho
Puag. Que asqueroso es el moho, pero es increíble que se pueda hacer un cultivo de moho en gelatina.
Me gustó mucho pero da UN POCO de asco.
Publicar un comentario